Американският лидер Доналд Тръмп обяви, че Русия "може" да се е намесила на президентските избори в САЩ през 2016 г., съобщават световни агенции.

По време на пресконференция с полския си колега Анджей Дуда във Варшава Тръмп изтъкна, че "Русия, но също и други хора, или държави" са се намесили на изборите в САЩ. Според него подобни практики са от "много, много отдавна".

Обаче президентът подчерта, че далеч по-голям проблем е защо бившият лидер на САЩ Барак Обама не е реагирал адекватно, след като е разбрал през август миналата година, че има опити за намеса на изборите.

Тръмп добави, че "никой наистина не знае със сигурност" кой се е намесил на изборите и сравни ситуацията с периода преди втората иракска война, когато цялото американско правителство и медии предполагаха, че Ирак притежава оръжия за масово поразяване.

Американският лидер каза още, че ситуацията през 2003 г. е "довела до голяма бъркотия" и години след инвазията в Ирак САЩ са признали, че президентът Саддам Хюсеин не е притежавал оръжия за масово унищожение.