Новата тенденция на Апенините е да се посещават нискотарифни ресторанти, съобщава ProntoSofia. 

Все още е възможно да се намерят ресторанти, където срещу 10-12 евро човек може да се нахрани обилно.

Известното с красотите си Амалфитанско крайбрежие, където са Позитано, Соренто и Амалфи, предлага много икономични ресторанти.

Някои структури от типа Bed&Breakfast предлагат отлично качество срещу ниски цени.

Пример в това отношение е ресторантът "La Taverna del Leone" в Позитано.

Неапол също примамва туристите с ресторанти на доста поносими цени.

В Рим пък в „Antico Forno Roscioli" първото ястие е само 5 евро и е много вкусно.

В южната област Пулия е възможно да се нахраните с огромна пица с домати и моцарела срещу 2,50 евро.

В заведението „Pepi" в град Триест пък ще ви предложат вкусно второ ястие от мешана скара срещу 10 евро.

Истински бум сред нискотарифните ресторанти на Апенините прави „D'O" в Сан Пиетро ал Олмо, до Милано, чиито маси са резервирани за шест месеца занапред.

От понеделник до петък пълно обедно меню струва 11,50 евро.

Вечер пък е възможно да се избере сред различни менюта на твърда цена 32 евро.

Става въпрос обаче за висококласна кухня.