Сателитната снимка показа активност на полигона за изстрелване на ракети Северна Корея, където бе проведен тест миналата седмица.

Ексклузивна статия, публикувана от американския уебсайт за наблюдение 38 North, представи сателитни снимки, направени преди два дни.

Експерт съобщи, че в момента Северна Корея може да изстреля снаряди от сайта.

Северна Корея: САЩ нямат какво да ни предложат, дори да възобновим преговорите

Северна Корея: САЩ нямат какво да ни предложат, дори да възобновим преговорите

САЩ били направили глупаво нещо, като са свикали Съвета за сигурност

Северът започна да го възстановява след разпадането на втората Северна Корея-САЩ среща на върха в Ханой по-рано този февруари.

Миналата седмица посланикът на Северна Корея в ООН обяви, че ядреното разоръжаване не е на масата на преговорите със САЩ. Това накара американския президент Доналд Тръмп да пришпори Северна Корея да се откаже от ядрените оръжия в съответствие със споразумението, сключено преди.

През ноември Северна Корея изстреля два снаряда с малък обсег в морето край източното си крайбрежие, отбелязвайки четвъртото изпитание на своята "суперголяма установка за изстрелване на множество ракети".

Южна Корея обяви: Последният тест на Пхенян е бил на ракетен двигател

Южна Корея обяви: Последният тест на Пхенян е бил на ракетен двигател

Сеул е изразил "дълбоката си загриженост"

Тестът беше направен, докато крайният срок до края на годината, определен от Северна Корея за САЩ, за да покажат гъвкавост в преговорите за ядрено разоръжаване, се приближава бързо.