Вътрешният министър на Украйна Василий Пушко е получил инфаркт, предаде РИА „Новости".   В момента той се намира в болницата на Министерството на вътрешните работи.

Пушко подкрепи уволнения от президента Виктор Юшченко главен прокурор на Украйна Светослав Пискун.

Припомняме, че първоначално Пискун отказа да се подчини на президентския указ.Впоследствие Юшченко реши да поеме командването на вътрешните войски на МВР, а командването на министерството заяви, че вътрешните войски ще останат на негово подчинение.  

Междувременно премиерът Виктор Янукович заяви че между него и президента Виктор Юшченко са възникнали разногласия, но отказа да конкретизира в какво се изразяват те.   

„Ако договореностите бъдат нарушени от някоя от страните, тази страна ще носи своята отговорност пред държавата. Ние ще изпълним своите задължения.", заяви Янукович.

Припомняме, че в неделя Юшченко, Янукович и говорителят на Върховната рада Александър Мороз подписаха споразумение за приключване на политическата криза в страната и провеждане на предсрочни парламентарни избори на 30 септември.

От Партията на регионите заявиха, че ще поискат от Янукович да оттегри подписа си от споразумението, ако обкръжението на Юшченко продължи с опитите за преразглеждане на текстове от документа.