Организацията за освобождение на Палестина (ООП) остана без представителство във Вашингтон, съобщава РИА "Новости".

Държавният департамент на САЩ заяви, че е оттеглил разрешението за мисията на Организацията за освобождение на Палестина да работи във Вашингтон. Това предаде представител на Държавния департамент.

"Ние не прекъсваме отношенията с ООП и няма да спрем да работим с палестинските власти. Нашите отношения с ООП и палестинските власти надхвърлят контактите с офиса на ООП във Вашингтон ", заяви представител на агенцията.

Разрешението за работа на ООП се издава, ако Държавният департамент потвърди, че палестинците не търсят преследване на израелски граждани в Международния наказателен съд. Организацията трябва да актуализира разрешителното за работа във Вашингтон на всеки шест месеца.

По-рано стана известно, че Палестина е влязла в Интерпол.

В случай че палестинската мисия бъде затворена, ще замразим всички комуникации с настоящата американската администрация. Това е много неприятно и неприемливо. Това е изражение на натиска, упражняван върху тази администрация от правителството на Нетаняху. В такъв момент, когато се опитваме да си сътрудничим, за да постигнем крайна сделка, те предприемат подобни стъпки, с които се подкопава целият мирен процес. Това обяви в Туитър генералният секретар на палестинската организация Саеб Еракат.