Самолет на авиокомпанията US Airways, изпълняващ полет от нюйоркското летище La Guardia до Луисвил, извърши извънредно кацане във Филаделфия заради съобщение за заплаха от взрив на борда, съобщи CBS News.

Според The New York Times на борда на 50-местния самолет са се намирали 15 пътници и 3-членен екипаж, но никой от тях не е пострадал.

След приземяването на самолета станало ясно, че повод за възникналата паника станали т.нар. филактерии - приспособление за юдейска молитва, който пътуващ 17-годишен гражданин на САЩ носел със себе си и понечил да ги използва. / Бел. ред. Филактериите – наричани "тефилин" на иврит, предстваляват две малки кутийки, обикновено от  черна кожа, с ленти към тях. Ортодоксалните евреи трябва да поставят едната от тях върху главата и втората – върху ръката си по време на утринната си молитва/.

Неволният виновник бил разпитан от Службата за сигурност, но не са му предявени никакви обвинения.

След извършен от специалните служби оглед на самолета на борда на самолета не е открита бомба. На 17-годишния пътник е разрешено да продължи полета си.

По данни на полицията във Филаделфия паниката на борда е била предизвикана от пътничка, която до този момент никога не била виждала подобно юдейско молитвено приспособление.