Лондонската полиция съобщи, че са открили тяло в река Темза при издирването на Ксавие Томас - 45-годишен френски гражданин, който е изчезнал в Лондон в деня на терористичната атака, информира АФП.

Все още не е извършено официално установяване на самоличността, обаче близките на господин Томас са информирани за това развитие, се казва в съобщение на полицията.

Тялото е открито късно вчера до бивша корабостроителница в Лаймхаус до Лондон, на около 2 километра от Лондон бридж, където в събота беше извършено нападението.

Томас не е виждан от нощта на атаката.

Ако се установи, че тялото е на френския гражданин, жертвите при нападението ще се увеличат до осем.

Припомняме, седем души загинаха след нападение на трима ислямисти, които смазаха пешеходци с ван на Лондон бридж, а след това намушкаха хора в барове до Бороу маркет.

Малко по-късно полицията потвърди, че броят на загиналите достигна 8 души.

Вчера полицията се обърна към гражданите да предоставят информация за Томас, пояснявайки, че той и приятелката му са се разхождали на Лондон бридж по време на атаката.

Двамата са били в Лондон за уикенда.

Полицията предполага, позовавайки се на свидетели, че Ксавие е бил блъснат от вана и е паднал в река Темза. Приятелката му е сериозно пострадала, след като също е била блъсната.

В същото време френският президент Еманюел Макрон потвърди, че има три френски жертви.