Още 10 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция. Това се случва, въпреки предупрежденията на МВнР, съобщават от пресцентъра на министерството. 

Те са пристигнали на 7 май на летище "Шарл де Гол". Настанени са в административен център за чужденци. Разговаряли са с консула ни Милена Узунова. 

На 9 май има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни, при наличие на места и съгласие от тяхна страна.

76 българи са блокирани на летище в Париж

76 българи са блокирани на летище в Париж

Това съобщават от МВнР

Министерството на външните работи на Република България препоръчва да не се предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително. Българските консули и дипломати не могат да отменят карантина, наложена в чужда държава.

От 08.04.2020 г. Франция разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че 70 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция, съобщават от външно министерство.

Групата е пристигнала на летище "Шарл де Гол" в Париж на 5 май, като работниците са били наети у нас чрез посредническа фирма.

Българските граждани имат сключени договори и адрес, на който ще бъдат настанени, но не отговарят на условието постоянно да живеят във Франция, за да бъдат допуснати.