Русия регистрира 53 нови случая на коронавирус в 18 региона през последните 24 часа, което довежда общия брой на заразените до 306, предаде "Спутник".

"През последните 24 часа Русия регистрира 53 случая на коронавирусната инфекция в 18 региона", се казва в съобщение на центъра.

Според изявлението са открити 17 случая в района на Москва, шест в столицата на Москва, пет в Република Татарстан, четири в района на Нижни Новгород, три в района на Свердловск, по два в района на Тула и Калининград и Санкт Петербург, както и в Република Кабардино-Балкария и Краснодарския край.

Русия дава на 13 страни свои тестове за диагностика на коронавирус

Русия дава на 13 страни свои тестове за диагностика на коронавирус

С тях ще бъдат извършени над 100 000 изследвания върху Covid-19

Центърът добави, че 16 пациенти, включително трима чуждестранни граждани, са се възстановили след избухването на заразата. 

Регионалните власти забраниха събирането на повече от 50 души, докато училищата, колежите и университетите преминаха към дистанционно обучение.

Световната здравна организация обяви огнището на COVID-19 за пандемия на 11 март. Повече от 280 000 души са заразени с коронавирус в световен мащаб с над 11 800 смъртни случая.