Още два бомбени взрива избухнаха в Шри Ланка, с което за около шест часа те станаха общо осем, съобщават световните осведомителни агенции.

Днес в страната католическата общност празнува Великден, като първите шест бомби избухнаха в три църкви и три луксозни хотела на различни места в Шри Ланка.

Седмата експлозия е станала в град Дехивала в западната част на Шри Ланка, като това беше седмият поред взрив днес след серията от експлозии в различни части на страната.

Най-малко 207 избити и стотици ранени от бомби в църкви и хотели в Шри Ланка
Обновена

Най-малко 207 избити и стотици ранени от бомби в църкви и хотели в Шри Ланка

Навръх католическия Великден

Уточнява се, че взривът е прогърмял до зоологическа градина, като жертвите на тази експлозия са двама души, а няколко други са пострадали.

Отбелязва се, че на мястото на произшествието са пристигнали служители на силите за сигурност, като зоологическата градина е временно затворена.

Осмата експлозия е разтърсила предградие на столицата Коломбо. Съобщава се за най-малко трима загинали, като атаката е била извършена от атентатор самоубиец.

Засега се съобщава за общо най-малко 160 загинали души и стотици ранени във всичките осем бомбени взрива.

Засега никоя групировка не е поела отговорност за очевидно координираните атаки. Военното министерство на Шри Ланка е разпоредило налагането на комендантски час заради бомбените взривове, като той ще започне в 18 часа местно време до 6 часа сутринта.