Повече от 50 бивши служители в сферата на националната сигурност от Републиканската партия подкрепиха кандидата на демократите Джо Байдън за президент на САЩ. Тя е една от няколкото републикански организации, които се обявиха срещу президента Доналд Тръмп, предаде "Ройтерс".

Групата, наречена Бивши републикански служители в сферата на националната сигурност за Байдън, стартира дейността си през август със 70 членове. Така близо 130 души публично скъсаха с републиканския президент, включително седем, които служиха при Тръмп.

В групата участват бивши висши служители в сферата на националната сигурност и отбраната в администрациите на президентите Роналд Рейгън, Джордж Буш и Джордж У. Буш.

Сред тях са Грег Броуър, бивш помощник на директора на ФБР, Лари Пфайфър, бивш началник на канцеларията в ЦРУ, Олдън Мънсън, бивши заместник-директор на Националното разузнаване, и други.

Групата ще започне да пуска предизборни реклами във вестници в седем ключови щата, които ще решат изборите на 3 ноември: Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Флорида, Аризона, Северна Каролина и Тексас.

В рекламата Тръмп се обвинява, че не е годен за поста и че се е провалил срещу пандемията от коронавирус, която отне живота на повече от 200 000 американци.

Групата ще пусне агитация и в предаването Fox & Friends, което се гледа от Тръмп.