Един от четиримата мъже, арестувани за предполагаем терористичен план за свалянето на самолет в Австралия с помощта на импровизирано взривно устройство, е освободен, съобщава ДПА. 

50-годишният мъж е освободен снощи, съобщава австралийската федерална полиция в свое изявление. Тримата други мъже остават в ареста след специални правомощия, които позволяват на полицията да ги държат в продължение на една седмица.

"Разследване продължава, а допълнителна информация ще бъде предоставена в подходящо време", се казва в полицейското изявление.

Четирима задържани в Сидни за организиране на терористичен акт

Четирима задържани в Сидни за организиране на терористичен акт

Планирали заговор за взривяване на бомба на борда на самолет

Четирима души бяха арестувани по време на антитерористични акции в Сидни в събота. Полицията твърди, че предотвратява заговор за извършване на терористична атака в самолет.

Полицията продължава да претърсва пет имота в Сидни след арестите. Местните медии съобщиха, че предполагаемите терористи планирали да използват месомелачка, за да прикрият следите на домашно приготвеното взривно устройство, но полицията не потвърждава детайлите.

Етихад Еъруейс потвърждава, че подпомага австралийската полиция при разследване на предполагаем терористичен заговор.

"Въпросът продължава ... Етихад спазва изцяло мерките за повишена сигурност на летищата в Австралия и наблюдава внимателно ситуацията", се казва в кратко изявление на авиокомпанията. Тя не дава никакви други подробности.