Французойка, обвинена в убийството на осем нейни новородени деца, бе освободена от затвора, реши съдът.

Това съобщава източник от правораздавателната система, цитиран от „Франс прес".

Информаторът е заявил, че Доминик Котрез е била освободена без електронна гривна и ще продължи лечението си в психиатрична клиника, което е започнало след задържането й.

През 2010 година в село в северна Франция са открити тела на новородени деца на жена, която е работила като помощник-медицинска сестра.

Тя е обвинена в множество убийства, след като признала, че е задушила бебета. Този случай се причислява като един от най-жестоките в новата история на Франция.

Миналата година Котрез е заявила пред следователите, че нейният баща, който е починал през 2007 година, я е изнасилвал на възраст между 8 и 14 години, както и няколко пъти след като тя се е омъжила.

Тя се страхувала за децата си. Котрез е заявила, че убила бебетата, защото не е искала докторите да разберат, че са на баща й.

През октомври миналата година съдиите постановиха, че законът за давността не е изтекъл, макар че експерт заключи, че най-малко седем от осемте бебета са били родени преди повече от 10 години преди да бъдат открити телата.