От американския Сикрет сървис публикуваха детайли за инцидента със стрелбата в Белия дом във Вашингтон. Заподозреният за "стрелба" се доближил до офицер от Секретната служба и заявил, че носи оръжие, пише РИА Новости, цитирайки съобщение на Сикрет сървиз.

По-рано охраната уверила президента на САЩ Доналд Тръмп на прессконференция. Върнал се в залата след няколко минути. Тръмп съобщил за стрелба в Белия дом и заявил, че се чувства спокоен, охраняван от Сикрет сървиз.

Стрелба около Белия дом
Обновена

Стрелба около Белия дом

Доналд Тръмп прекъсна брифинга си

"Около 17:53 днес 51-годишен мъж се доближил до офицер от Сикрет сървиз, който стоял на пост на ъгъла на 17-та улица и Пенсилвания авеню около комплекса на Белия дом. Заподозреният доближил офицер от службата и заявил, че има пистолет. След това се върнал, агресивно побегнал в страни от офицера и направил движение, сякаш да извади предмет от дрехите си", се казва в изявлението на Сикрет сървиз в Twitter.

След това, според изявлението, мъжът заел поза за стрелба, "сякаш се готви да стреля с оръжие".С това офицерът от Сикрет сървиз стрелял в торса на заподозрения.