Телата на 20 военнослужещи са открити на границата между Йемен и Саудитска Арабия. Това съобщи саудитския заместник-министър на отбраната, цитиран от АП.

По-рано беше съобщено, че са изчезнали 26 йеменски войници.
От началото на операцията срещу екстремистите в Йемен са загинали 133 военнослужещи.

Междувременно стана ясно, че общо двайсет екстремисти от „Ал Кайда" - граждани на Саудитска Арабия - са арестувани в Йемен през последните месеци.

Йеменското вътрешно министерство в сътрудничество със саудитските служби за сигурност провеждат разследване, след което арестуваните екстремисти ще бъдат предадени на Саудитска Арабия.

Между двете страни има тясна координация в противодействието срещу терористичните групи на територията на двете страни, допълват от вътрешното министерство в Йемен.

Някои от задържаните влизат в списъка на 85 издирвани престъпници, обявен от властите в Саудитска Арабия миналата година.

От международната правозащитна организация Хюман райтс уоч заявиха, че усилията за борба срещу „Ал Кайда" в Йемен няма да доведат до успех, докато властите в страната не прекратят да нарушават правата на човека. Организацията остро осъди репресивните действия на правителството.

По думите на правозащитниците, политиката на правителството вече е довела до това, че част от обществото подкрепя силите на екстремистите.