Седем силно разложени човешки тела са открити в петък в контейнер с торове, който е напуснал Сърбия преди три месеца, обявиха парагвайските власти, цитирани от "Ройтерс".

Контейнерът е транспортиран от Сърбия на 21 юли и е пристигнал по-рано тази седмица през Аржентина на пристанище в покрайнините на парагвайската столица Асунсион, обяви прокурор Марсело Салдивар.

Той добави, че телата са открити в петък, когато управителите на компанията, докарала продукта, са отворили контейнера.

Салдивар съобщи още, че жертвите, всичките са пълнолетни, вероятно са пътували тайно. Двама от починалите имат документи, които сочат, че са мароканци. Открита е и фактура от сръбска таксиметрова компания, което предполага, че са влезли в контейнера в Сърбия.

Предполагаме, че те са пристигнали там от родната си страна и са планирали да пътуват до по-близка дестинация, но не са пресметнали разстоянието добре и не са оцелели по време на транспортирането, каза още той пред осведомителната агенция.

Прокурорът добави, че са имали бисквити, бутилирана вода и консерви, които са били достатъчни само за 72 часа.

Полицията също е открила чанти с дрехи и отвор за проникване на въздух в контейнера, където са открити телата.

Всички тела са разложени. От тях са останали само коса и кости, добави Салдивар.

Ще бъде проверен пътят на жертвите и телефоните, които са открити до труповете. Парагвайските власти ще влязат в контакт с властите в Сърбия и в Мароко, за да се определи самоличността на жертвите, съобщи още прокурорът.