Британската полиция намери три пакета с взривни устройства на две летища - "Хийтроу" и аерогарата в лондонското Сити, както и на гара "Ватерло" в британската столица.
Антитерористичният отдел е започнал разследване, предаде Би Би Си.

Бомбите са били поставени в пощенски пликове. Според полицията е възможно случаите да са свързани.

Съобщава се, че взривните устройства са обезвредени, никой не е пострадал.

Първите съобщения за подозрителните пакети се появиха тази сутрин. Първият от тях е намерен на летище "Хийтроу", "Компас център". В рамките на следващите три часа бяха открити и другите два.

"Тези пакети - бели пощенски пликове, в които са сложени жълти пликове, се оказаха самоделни взривни устройства. Те могат да се възпламеняват" - съобщават от антитерористичния отдел на полицията.

Едната пратка е пламнала, когато служител на реда се е опитал да я отвори.

На два от трите пакета, изпратени на "Хийтроу" гара "Ватерло", са били залепени ирландски марки. Ирландската полиция се е включила в разследването. Пликовете са надписани ръчно, което може да облекчи работата на експертите.

"Компас център", който е към административната част на "Хийтроу", остава затворен. Част от територията на гара "Ватерло" е отцепена. Временно бяха евакуирани хората, намиращи се в част от сградите на летището в лондонското Сити.

Инцидентите не са повлияли на разписанията на самолетите и влаковете.

Министърът на транспорта Крис Грейлинг призова гражданите към бдителност.