Пак бих гласувал срещу Брекзит. Това заяви лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин, цитиран от световните информационни агенции.

По думите му, ако се проведе нов референдум по въпроса, той ще гласува по същия начин. Позицията му по въпроса е същата, защото той счита членството в Европейския съюз за по-добър избор за страната си. 

Въпросът за повторен референдум обаче е напълно хипотетичен за момента, въпреки кампанията на либералдемократите и подкрепата на Шотландската национална партия за ново допитване. 

Ние сме в задънена улица. Това заяви днес по-рано главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние на пресконференция с британския министър Дейвид Дейвис след поредния кръг преговори в Брюксел. 

Иначе Мишел Барние поясни, че и двете страни споделят същите задачи: защита на правата на гражданите на ЕС на Острова, запазване на мирния процес в Северна Ирландия и уреждане на финансовите въпроси.

Барние разкри още, че няма да предложи на Европейския съвет да даде начало на преговори с Лондон за бъдещите търговски отношения на срещата на върха на 19 октомври. Политикът разясни, че въпросът за прехода остава на масата за преговори.

Той намекна, че ще обсъди как могат да продължат преговорите за напред.