Пътник на полет от Великобритания до Пакистан предизвика сериозни закъснения на летище Манчестър, след като отваря аварийният изход на самолет в опит да стигне до тоалетната, докато самолетът все още е на земята, съобщава СиЕнЕн.

Полет 702 на Pakistan International Airlines (PIA), трябвало да излети от Манчестър за Исламабад, но претърпява седем часово забавяне.

Четиридесет пътници са свалени след инцидента, по време на който "изходът се плъзга автоматично", се казва в изявление на PIA. Говорител на авиокомпанията коментира, че пътникът е отворил вратата, мислейки, че това е тоалетната, но всички пътници са в безопасност. Летище Манчестър отказа да коментира инцидента от петък вечер.

През май, възрастен пътник е арестуван и задържан в източната китайска провинция Шандонг, застрашил безопасността на самолет, след като се опитва да отвори авариен изход, докато самолетът все още е на земята.

В очевиден опит да изпревари опашката за слизане, пътникът с фамилия Сонг, отваря аварийна врата близо до мястото си, след като самолетът е кацнал.

През февруари 2018 г., врата на един от аварийните изходи пада от самолет на Dana Airlines, в столицата на Нигерия Абуджа. Ола Орекунрин, лекар от Лагос, съобщава тогава, че "вратата е паднала" от нигерийския самолет, докато слизат от полета си от Лагос.