Никона не сме обсъждали пълна блокада, но подкрепяме по-твърди действия срещу COVID-19. Това заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, който ръководи екипа за борба с коронавирус на държавно ниво в страната.

Той припомни, че властите в отделни щати на страната са взели такива мерки и Щабът ги подкрепя, но решението не е било на национално ниво.

Припомняме, че президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че може да отвори отново икономиката, докато защитава рисковите спрямо коронавируса групи, въпреки предупрежденията на медицински експерти, че все още са необходими строги мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

"Нашият народ иска да се завърне на работа", написа американският държавен глава в профила си в "Туитър".

Президентът на САЩ даде да се разбере, че е притеснен за въздействието върху икономиката, идващо от всички затворени фирми и бизнеси заради пандемията. Множество щати затвориха ресторанти, фитнес зали, барове и клубове. Щати като Ню Йорк и Калифорния посъветваха хората да си стоят вкъщи колкото е възможно повече. А фондовата борса потъна, изтривайки почти всички печалби, които постигна, откакто Тръмп встъпи в длъжност.

Тръмп негодува срещу мерките за коронавируса, народът искал да се върне на работа

Тръмп негодува срещу мерките за коронавируса, народът искал да се върне на работа

"Ще се върнем силни!"

Ала Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че САЩ са на път да се превърнат в новия епицентър на коронавируса, след като през последните дни там има лавинообразно увеличаване на заразените.

През последните 24 часа 85 процента от новозаразените са в Европа и САЩ. От тях 40 процента са в САЩ.