Спасителни екипи пети ден се опитват да достигнат до всички части на затрупания от лавина малък хотел в Централна Италия, съобщава Ройтерс.

Хотелът се намира в региона Абруцо, провинция Пескара, в Централна Италия. Лавината затрупа хотела след няколко земетресения в района на столицата Рим.

Нова жертва от затрупания от лавина хотел в Алпите

Нова жертва от затрупания от лавина хотел в Алпите

Открит е труп на мъж

11 души са оцелели при инцидента на 18 януари в националния парк Гран Сасо, включително четири деца бяха извадени от тоновете сняг, затрупали хотела в петък. Шест тела са открити, а други 23-ма души се издирват.

Снимка 274821

Източник: ЕПА

Работим по теорията, че лавината не е ударила или унищожила всички стаи, все още не сме достигнали централната част на постройката, каза Лука Кари, говорител на пожарната служба.

Спасиха 3 деца в затрупания от лавина хотел в Италия

Спасиха 3 деца в затрупания от лавина хотел в Италия

Спасителните работи продължават...

"Продължаваме да проверяваме в сградата с надежда да открием някой жив, въпреки че не е много сигурно", добави той.

Италианска медия публикува имейл, изпратен от ръководството на хотела на 18 януари до местните власти. В него се призовава да се помогне за изчистването на снега, за да се предостави достъп до пътя, за да може гостите да напуснат района след серията от силни земетресения.

8 души под лавината откриха спасителите в Италия
Обновена

8 души под лавината откриха спасителите в Италия

Операцията продължава почти 48 часа

"Клиентите са уплашени от трусовете", се допълва още в съобщението. Но властите не са оказали помощ преди инцидента с лавината. Те се оправдаха, че най-мощният им снегорин се е повредил и не са имали пари, за да го поправят.

Лавина затрупа малък хотел в Италия
Обновена

Лавина затрупа малък хотел в Италия

По непотвърдена информация десетки са загинали.

"Снегоринът е на ремонт от месеци", изтъкна Луиджи ди Майо от опозиционната партия Движение "Пет звезди", който обвини правителството, че спряло важно финансиране за провинциите.

Снимка 274820

Източник: ЕПА

Правителството обеща да разследва действията на местните власти. Съд до Пескара започна разследване на трагедията.

Служителите на горещата линия при извънредно положение не са взели на сериозно първите обаждания за бедствието.

"Диспечерът не ми повярва", каза собственик на ресторант, който се обадил за помощ след като един от служителите му телефонирал от затрупания хотел.

Италианска медия отбелязва, че службите при извънредни ситуации се свързали със собственика на хотела, за да разберат дали може да потвърди за лавината. Той отговорил, че не знае нищо, но диспечерите очевидно не са били наясно, че собственикът не е бил в хотела по това време.

В резултат на това спасителната операция започнала два часа и половина по-късно. Първият екип пристигнал със ски 11 часа след инцидента, тъй като пътищата не са били проходими.

Междувременно бяха спасени три кученца, което дава надежда, че все още могат да бъдат открити оцелели.

Снимка 274845

Източник: ЕПА

Снимка 274844

Източник: ЕПА