От Pfizer/BioNTech ще увеличат доставките на ваксината си срещу коронавируса за ЕС с 50 милиона дози това тримесечие, което е добра новина за блока, след като вчера от Johnson & Johnson обявиха, че временно спират доставките за Общността, информира "Блумбърг".

Те са допълнение към 200 милиона дози, които ЕС очаква да бъдат доставени до края на юни. Доставките започват този месец. От Pfizer/BioNTech предоставиха 66 милиона дози през първите три месеца на годината. Увеличението е с 25% до 250 милиона дози.

Франция започва да произвежда ваксината на Pfizer/BioNTech

Франция започва да произвежда ваксината на Pfizer/BioNTech

Най-малко 250 милиона дози до края на годината...

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че тези дози ще бъдат доставени по-рано, след като първоначално бяха планирани за четвъртото тримесечие.

Фон дер Лайен също потвърди, цитирана от "Ройтерс", че Комисията води преговори с двете компании за нов договор за 1,8 милиарда дози, доставени през 2022 и 2023 г. ЕС подписа две споразумения с Pfizer и BionTech за доставка на общо 600 милиона дози тази година.

Това може да помогне за компенсиране спирането на доставките на корпорацията Johnson & Johnson, която трябваше да достави 55 милиона ваксини на ЕС до края на юни.

Ваксината на Pfizer/BioNTech защитава и след 6 месеца, показва 100% ефективност в ЮАР
Обновена

Ваксината на Pfizer/BioNTech защитава и след 6 месеца, показва 100% ефективност в ЮАР

Ваксината им показва 91% ефективност при превенция на вируса