Руска държавна телевизионна водеща каза, че причината, поради която "специалната операция" на президента Владимир Путин в Украйна отнема толкова време е, че страната е влязла в Третата световна война срещу НАТО, пише "Индипендънт". 

Забележките на един от най-известните руски телевизионни водещи следват потъването на флагмана на руския черноморски флот "Москва".

Водещата Олга Скабеева призова зрителите на "Россия 1" да "признаят", че страната сега се "бори срещу инфраструктурата на НАТО, ако не и срещу самата НАТО". 

"Мнозина казват "не може ли да стане по-бързо?" Всеки иска това да стане по-бързо. Всеки би искал категорична победа. Всеки би искал всички поставени цели да бъдат изпълнени. Иначе като цяло е невъзможно да приемем специалната операция, която започнахме - специалната операция на Русия в Украйна".

 "Смело може да се нарече това, което ескалира, Трета световна война. Това е абсолютно сигурно. В момента определено се борим срещу инфраструктурата на НАТО, ако не и срещу самата НАТО. Трябва да признаем това."

Загубата на "Москва" нанесе нов удар на руската офанзива, докато се готви за ново нападение в района на Източен Донбас, което вероятно ще определи изхода на конфликта.

Русия предупреди САЩ да спрат да въоръжават Украйна

Русия предупреди САЩ да спрат да въоръжават Украйна

Американски експерти се опасяват от разрастване на конфликта