Тази нощ световните агенции съобщиха новината, че на 50-годишна възраст в Лос Анжелис е починал Майкъл Джексън.
Първи това предаде интернет-изданието tmz.com.

Късно вечерта в четвъртък западни медии, сред които Los Angeles Times и Associated Press, съобщиха, че певецът е бил спешно хоспитализиран в UCLA Medical Center, заради съмнения за сърдечен пристъп, където по-късно починал.

По данни на CNN Джексън е бил докаран в болницата в кома, където лекарите са се борили за живота му близо 1 час.

Смъртта му е регистрирана в 00,26 часа българско време.

Входът на клиниката и районът около болничната стая на поп идола са блокирани от частни гардове, съобщава още телевизията. По-късно стана ясно, че на тялото на певеца ще бъде направена аутопсия.

Адвокатът на фамилията, Браян Оксмън, заявява, цитиран от CNN, че е разговарял с брата Ранди Джаксън, който го информирал, че Майкъл е колабирал тази сутрин в дома си в западен Лос Анжелис.

През последните години Майкъл Джексън прекрати концертните си изяви.

Здравословното му състояние, влошено от безбройните пластични операции, предизвикваше сериозни опасения у лекарите.

След като се разбра, че кралят на поп музиката е починал, стотици негови почитатели се събраха пред сградата на клиниката.
Те запалиха свещи, развяват плакати с лика му и скандират името на певеца.

Смъртта на Майкъл се случи малко преди опита му отново да се върне на голямата сцена. Той планираше турне, чието начало беше насрочено за 13 юли в Лондон.

Междувременно бившият продуцент и приятел на Майкъл Джексън Тарак Бен Амар определи лекарите на поп иконата като престъпници и шарлатани, които са се възползвали от неговата хипохондрия.

Според Тарак Бен Амар Майкъл Джексън, който редовно е взимал приспивателни, е получил сърдечен пристъп, защото е пиел всевъзможни лекарства.