Срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким чен Ун може да не се състои през юни, както е предвидено. За това намекна самият Тръмп, цитиран от Politico. 

Подготовката й обаче продължава. 

Тръмп направи изявлението по време на срещата си с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Белия дом. 

Преговорите могат да бъдат отложени, ако страните не успеят предварително да се срещнат по различни въпроси, обяви държавният глава пред журналистите.

"Ако това не стане, може би ще се случи по-късно", каза Тръмп пред репортери в Овалния кабинет. - Може би ще се случи в различно време. Но ще видим. Ние преговаряме."

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди по-рано Ким Чен Ун да не се опитва "да изиграе" Доналд Тръмп, ако двамата се срещнат през идния месец.

По думите му, Тръмп може да се откаже от срещата на 12 юни.

Майк Пенс предупреди, че може да няма среща Тръмп-Ким

Майк Пенс предупреди, че може да няма среща Тръмп-Ким

Ким да не мисли, че може да изиграе Тръмп...

Припомняме, Пхенян от своя страна също заяви, че може да се откаже от срещата, след като Джон Болтън, съветник по националната сигурност на Тръмп, предложи Северна Корея да следва "либийския модел" за денуклеаризация.

Междувременно експертът по сигурността Хари Казианис прогнозира, че според него срещата Тръмп-Ким няма да се състои така, както е договоренакъм момента.

"Смятам, че тя е мъртва. Мисля го в момента, тя е мъртва. Двете страни са твърде далече една от друга." - коментира Казианис пред Fox News.