Въоръжената група, която окупира полицейски участък в арменската столица, е открила огън и е убила един полицай, съобщиха от силите на реда.

По-рано днес Националната служба за сигурност на страната поиска от членовете на групата, които са взели заложници в столицата Ереван да се предадат до 17 часа местно време днес.

Предложихме членовете на въоръжената група да свалят оръжието и да се предадат на властите без съпротива до 17 часа. Иначе специалните сили към полицията са упълномощени да открият огън и да неутрализират всеки въоръжен в полицейския участък и отвън от сградата”, се казва в съобщението.

От службата добавиха, че всеки опит за влизане в участъка ще се разглежда като съучастие в тероризъм.

Припомняме, на 17 юли въоръжена група взе няколко заложници в полицейски участък в Ереван. При атаката беше убит полицай, а шестима пострадаха, включително петима полицаи. Оттогава групата освободи няколко заложници. На 20 юли пък поддръжници на въоръжените влязоха в сблъсъци с полицията. 51 души, включително 29 полицаи пострадаха, докато 136 бяха задържани.

Похитителите искат освобождаването на Жираир Сефалян, оставка на президента Серж Саркисян и формиране на ново правителство.