Германската полиция провери подозрителни колети в страната във връзка с опитите да задържи човека, изпратил колет с бомба до аптека в Потсдам през миналата седмица, информира Ройтерс.

Властите обявиха вчера, че случаят не е свързан с тероризъм, а са установили, че пакетът, съдържал пирони, прах, батерии, жици и фойерверки, е бил опит за изнудване на куриерската фирма DHL.

Намериха бомба на Коледен базар в Германия
Обновена

Намериха бомба на Коледен базар в Германия

Германската полиция е използвала контролирана експлозия за унижоването на взривно устройств

DHL, собственост на "Дойче пост", днес предупреди клиентите си, че и други подозрителни пакети могат да бъдат засечени, тъй като милиони колети са изпращани в навечерието на празниците.

Компанията поясни, че няма да промени политиката си да не проверява съдържанието на пакетите.

Издирват предизвикалия бомбена паника на Коледния базар в Германия

Издирват предизвикалия бомбена паника на Коледния базар в Германия

Оказа се, че откритата кутия не е бомба

Германските власти са уведомени и за други подозрителни пакети. Според местни медии в един пакет е открита граната. Той е бил изпратен до провинциалното канцлерство в източния регион Тюрингия. Но при проверка на полицията е установено, че в пратката е имало само каталози.

Полицията в източната провинция Бранденбург, където се намира Потсдам, съобщи, че са проверили 10 подозрителни пакета днес, но не са открити експлозиви.

От силите на реда разкриха, че специален екип разследва пакета, изпратен до аптека в Потсдам. В екипа има над 50 служители. Те издирват и изнудвача.