Забраниха на външния министър на Великобритания Борис Джонсън да кара велосипед до работа, тъй като може да се превърне в мишена на терористична атака, пишат британски издания.

Топ дипломатът на Великобритания, който наскоро се премести в луксозно жилище до Бъкингамския дворец, е страстен почитател на колоезденето и поощрява придвижването с колело заради замърсяването на въздуха в Лондон.

Докато беше кмет на Лондон, той редовно се придвижваше с колело от дома си до кметството и на срещи. Джонсън иска да продължи да кара колело и докато е външен министър. Но полицията в столицата обяви, че е твърде опасно за толкова високопоставен политик да се движи по такъв начин.

Приятел на Джонсън заяви пред вестник "Сън", че "Борис обича колоезденето, той навсякъде ходеше с колело, докато беше кмет, но той наистина се изнерви, след като му казаха, че не може повече".

"Той отхвърли, но полицията беше настоятелна и той прие, че е доста разпознаваема цел. Сега работи по други варианти как да изгори всички тези големи дипломатически вечери", изтъкна приближеният на бившия кмет.