Половината британци подкрепят референдум с три опции за окончателното споразумение за Брекзит, информира Sky News.

Според новото проучване на Sky News британското обществено мнение се е променило твърдо против Брекзит. 2/3 от анкетираните - включително голям брой британци, които подкрепят Брекзит, вярват, че резултатът от преговорите ще окаже негативен ефект върху Обединеното кралство.

Сондажът разкрива, че половината от британците подкрепят референдум с три варианта - Брекзит със сделка, "твърд" Брекзит и оставане в ЕС.

78% от респондентите смятат, че правителството на премиера Тереза Мей се представя лошо на преговорите за Брекзит, което е с 23% увеличение от март, докато само 10% от анкетираните вярват, че кабинетът се справя добре. Изследването показва още, че едва 24% от британците одобряват Мей.

Британците са разделени дали Брекзит ще е добро или лошо за страната, като 40% са убедени, че напускането на ЕС е хубаво нещо за Обединеното кралство, а 51% са на противоположно мнение.

Запитани кой вариант избират от трите, 48% изразяват мнение, че предпочитат да останат в ЕС, 27% искат да напуснат съюза без споразумение и 13% са на мнение, че трябва да бъде сключено споразумение с Брюксел.

8 на сто казват, че няма да гласуват, докато 3% не знаят.

В проучването, проведено на 20-23 юли 2018 г., са участвали 1 466 души.