Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е уведомил лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл в понеделник, че няма планове да се бори за място в Сената на САЩ от щата Канзас, предаде CNN, позовавайки се на свой източник.

Въпреки че срокът за подаване на молбата на Помпео да се кандидатира за отвореното място в Канзас все още не е изминал, той даде ясно да се разбере, че няма такива намерения.

Макконъл не е дал изявление пред медиите по този повод.

Така бяха разсеяни появили се по-рано спекулации.

Приближени до Помпео твърдят, че той иска да бъде именно държавен секретар и не се стреми на този етап към Сената.

Тръмп вече се оглежда за заместник на Помпео

Тръмп вече се оглежда за заместник на Помпео

Най-често спряганото име е това на съветника по национална сигурност Робърт О'Брайън

Припомняме, че в края на миналата година беше съобщено, че американският президент Доналд Тръмп навярно обмисля възможността да замени държавния секретар заради вероятността дипломатът да се кандидатира за място в Сената на националните избори през 2020 година.

Едно от най-често спряганите имена като възможни наследници на Помпео е това на съветника по национална сигурност Робърт О'Брайън, който е на настоящия си пост от септември.

По думи на Роджин самият Помпео "силно се възхищава" на О'Брайън.

Друг възможен кандидат е настоящият финансов министър Стивън Мнучин - един от любимците на Тръмп. Сред спряганите имена са и това на сегашният посланик в Германия Ричард Гренел, както и на представителят на САЩ за Иран Брайън Хук.