Внучката на Робърт Ф. Кенеди, Саоарс Кенеди Хил, почина в имението на Кенеди в Хианиспорт, Масачузетс. Кенеди Хил е била на посещение при баба си, вдовицата на Робърт Ф. Кенеди, Етел Кенеди, съобщава "Ню Йорк Таймс". Починалата е дъщеря на Кортни Кенеди Хил и Пол Майкъл Хил.

22-годишната е изучавал комуникации в Бостънския колеж и е била вицепрезидент на колежаните демократи. "Светът днес е по-малко красив", коментира 91-годишната Етел Кенеди.

В изявлението на семейството не се съобщават причина за смъртта.

50 г. от убийството на Боби Кенеди

50 г. от убийството на Боби Кенеди

На 5 юни 1968 г. Боби Кенеди печели първичните избори

"По-рано днес следобед полицията в Барнстейбъл реагира в резиденция на Марчанд Авеню в Хианиспорт за съобщения за починал. Продължава разследването от щятски детективи и от Барнстейбъл, назначени към окръжната прокуратура", обяснява Тара Милтимор, помощник окръжен прокурор.

Според местни медии, полицаи и спасители веднага тръгват към мястото. Радиосъобщения показват, че първите пристигнали смятат, че жена е със сърдечен арест и е откарана в болница Кейп Код в Хианис, където е обявена за починала, съобщава "Таймс".

Лица, близки до семейството на Кенеди, коментират пред "Таймс", че младата жена е починала от свръхдоза.

Архивите говорят - убийството на Кенеди и тайните операции на ЦРУ
на живо

Архивите говорят - убийството на Кенеди и тайните операции на ЦРУ

88% от документите са разсекретени

Докато е в гимназията, Кенеди Хил пише за борбата си с депресията и психичните заболявания за студентски вестник през 2016 г.

"Депресията се вкопчи в мен в началото на средните ми училищни години и ще бъда с мен до края на живота ми. Въпреки че бях предимно щастливо дете, но изпитвах пристъпи на дълбока тъга", пише тогава тя.

Имението в Кейп Код, където отсяда Кенеди Хил, първоначално е дом на главата на рода Кенеди Джоузеф П. Кенеди. То е място за събиране на грандиозния клан Кенеди от поколения, а бившият президент Джон Ф. Кенеди използва имението като летен Бял дом.

Публикувани са още над 10 000 документa за убийството на Кенеди

Публикувани са още над 10 000 документa за убийството на Кенеди

Поредна порция сведения виждат бял свят 25 години след засекретяването им по закон