"The Wall Street Journal" спира с печатането на изданията за Европа и Азия. Днес, 28 септември, излиза последният брой на вестника за Европа. Последният брой за Азия ще бъде отпечатан след седмица, съобщи Money.bg.  

Първото издание на "The Wall Street Journal" на Стария континент излиза на 31 януари 1983 г.

Снимка 315169

Източник: The Wall Street Journal

"The Wall Street Journal" е част от медийната империя News Corp на Рупърт Мърдок от 2007 г. Като причина за спиране на международните издания се посочва намалелите продажби и срива в приходи от реклама през последните години.

Медията ще се фокусира върху интернет изданията, като планира да продължи да печата изданието си за САЩ и да го разпространява в градове като Токио на по-късен етап.

Последните отчети на компанията сочат, че през последната година тиражите и приходите от реклама намаляват. News Corp. отчита 643 милиона долара загуба през 2016 г.

В Европа, Близкия Изток и Африка продажбите на вестници са намалели до 49 000 бройки през второто тримесечие на тази година, спрямо 59 хил. година по-рано. В Азия спадът е от 54 хил. на 45 хил. за същия период. В САЩ тиражът на WSJ е над 1.1 милиона.