Повече от половината британци смятат, че Брекзит "се развива зле", според проучване на социологичеката агенция YouGov, съобщи Politico. 53% от британците смятат, че Великобритания се развива зле след излизането й от Европейския съюз.

Лагерът "зле" може да бъде разделен на две: тези, които смятат, че Брекзит върви "относително зле" е (21%) и тези, които казват, че върви "много зле" (32%). Броят на хората с положително отношение към Брекзит е намалял със 7% от юни, до 18 % - от тях 14% са казали, че върви "относително добре" и само 4% "много добре". Освен това 21% са заявили, че се развива "нито добре, нито зле", а 8% не знаят.

От 1 октомври нашенците влизат в Британия само с международен паспорт

От 1 октомври нашенците влизат в Британия само с международен паспорт

Гражданите, които не представят такъв документ, няма да бъдат допускани

Припомняме, че от 1 януари тази година във Великобритания има стриктно изискване за работна виза за новопристигащите в страната с цел работа.

Според официалните данни на Обединеното кралство, най-големите чуждестранни групи, които живеят и работят на териотирята на Великобритания са именно българите и румънците. Лондон твърди, че няма никаква насочена дискриминация срещу източноевропейците, а просто се следват законите и правилата, свързани с Брекзит и с продължаващата пандемия.