Повечето регистрирани гласоподаватели в Ню Йорк, анкетирани в неотдавнашна анкета на университета Куинипиак, не вярват, че губернаторът Андрю Куомо трябва да подаде оставка въпреки скандалите, които в момента хвърлят сянка върху управлението му. 59% не смятат, че той трябва да се кандидатира за преизбиране, след като мандатът му приключи следващата есен.

Демократът заяви по-рано тази седмица, че не възнамерява да напусне поста си, въпреки призивите за оставката му, след като три жени, включително две от бившите му помощнички, го обвиниха в сексуален тормоз. Ще бъде назначен специален служител, който да разследва исковете.

Трета жена обвини Куомо в сексуално насилие

Трета жена обвини Куомо в сексуално насилие

Поискал да я целуне на сватба

Куомо също така е изправен пред критика за отчитането на неговата администрация за смъртните случаи на COVID-19 в домовете за стари хора, които според държавния прокурор са били намалени с около 50 процента.

Извънредните правомощия на губернатора, свързани с пандемията на коронавируса, ще бъдат отменени.

56 процента от анкетираните са заявили, че одобряват цялостната стратегия на Куомо срещу пандемията. 24 процента от тях смятат, че Куомо е действал незаконно от гледна точка на това как неговата администрация съобщава за смъртните случаи на вируси в домовете за възрастни хора. За 51 процента, действията му са били неетични, макар и не незаконни.

Рейтингът на Куомо се срина от 72% през май миналата година до 45 процента до началото на март.