Необичайният характер и скандалното поведение на Доналд Тръмп "заплашват световното здраве, икономическата сигурност и социалната тъкан". Те са оформени от "високо функциониращ социопат" баща по време на детството му.

Това пише в скандалната книга на племенницата на президента на САЩ.

Книгата на Мери Тръмп е озаглавена "Твърде много, но недостатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света". Тя ще бъде публикувана следващия вторник, 14 юли. Вестник "Гардиън" се е сдобил с копие.

В книгата се описва дисфункционалното семейство на Тръмп, което е допринесло за изграждането на характера на Доналд Тръмп. Мери Тръмп изрежда много примери с шокиращо поведение на президента като млад човек, включително как е излъгал на изпитите, за да влезе в престижно бизнес училище, а също бруталното му отношение към жените.

Като признание Мери Тръмп благодари на леля си Мериан Тръмп Бари "за цялата поучителна информация". Мериан Тръмп Бари, сестра на държавния глава, бе федерален съдия до пенсионирането си през 2019 г.

Мери Тръмп е ключов източник за спечеления от "Ню Йорк таймс" "Пулицър" за данъчните дела на семейството на Тръмп. Върховният съд в момента разглежда дали данъците и финансовите документи на президента на САЩ трябва да бъдат изнесени публично.

Белият дом омаловажи скандалната книга.

Племенницата на Тръмп прави психологически профил на държавния глава в книгата на базата на опита си като квалифициран клиничен психолог.

"Тормозът над дете е, в някакъв смисъл, очакването за "твърде много, но недостатъчно", пише авторът на книгата. "Доналд пряко изпита "недостатъчно" в липсата на връзка с майка си в решаваща фаза на развитие...Изоставен от майка си за най-малко година и с баща, който не само не посрещна нуждите му, но и не му помогна да се почувства в безопасност и обичан, ценен и за модел, Доналд страда от лишения, които ще го бележат за цял живот", пише Мери Тръмп.

По думите й в резултат на това в характера на Доналд Тръмп ще се появят черти като проява на нарцисизъм, тормоз и чувство за величие.

Майката на Доналд Тръмп, също Мери, е имала здравословни проблеми вследствие на спешна хистеректомия. Това, пише авторът на книгата, остави бъдещия президент и близките му да зависят от баща им, Фред Тръмп, строителен предприемач в Ню Йорк, който почина през 1999 г.

Мери Тръмп описва Фред Тръмп като "високо функциониращ социопат" и описва убежденията му в антисемитизъм, расизъм, сексизъм и ксенофобия, а също и постоянен тормоз над децата - всички тези черти, за които президентът на САЩ редовно е обвиняван.

Най-големият син на Фред Тръмп, също Фред, умира през 1981 г. в 40-те си години вследствие на алкохолизъм. Неговата дъщеря пише, че характерът на Доналд Тръмп е оформен, докато е наблюдавал травмите и страданието, причинени на по-големия му брат от баща им.

Вследствие на това Доналд Тръмп се превърнал в безскрупулен и егоцентричен човек. По отношение на образованието, Мери Тръмп описва как държавният глава е платил да му вземат SAT тестовете.

"Доналд, който никога не беше материално лишен, добре плати на приятеля си. Джо Шапиро, умно дете с репутация на добър във вземането на тестове". Тръмп успял с измама да влезе в Wharton Business School към Университета Пенсилвания.

В книгата също се обяснява прословутото отношение на Тръмп към жените. Когато някоя жена отказвала да се среща с Доналд Тръмп, той започвал веднага да ги обижда като най-грозните същества, които някога е срещал.

Повече от 20 жени обвиняват Тръмп в сексуално посегателство. Той отрича всички обвинения.

Освен Мериан Тръмп Бари, Доналд Тръмп има още един брат, Робърт Тръмп, и още една сестра, Елизабет Тръмп.

Робърт Тръмп съди Мери Тръмп в Ню Йорк. Той твърди, че е подписано споразумение през 2001 г., според което Мери не може да публикува подробности за живота на семейството.

Първоначално съдът блокира публикуването на книгата, но впоследствие временно разреши. Издателството Simon & Schuster ще публикува книгата две седмици по-рано от предвиденото заради засиления интерес.

Президентът Тръмп се опита също чрез съда да спре публикуването на мемоарите на бившия си съветник Джон Болтън, но искът му беше отхвърлен.