В индийската столица Ню Делхи от днес са повишени мерките за сигурност във връзка със заплахи за атентати. Информацията е съобщена от заместник-началника на столичната полиция Раджан Бхагат, цитиран от Итар-Тасс.

В специалните служби е постъпила информация за преминаване през индийско-пакистанската граница на група бойци, вероятно 7 души, които планират атентати в столицата, северозападните щати на страната (щата Пенджаб).

Информацията обаче е, че главната цел на терористите е Ню Делхи. Раджан Бхагат посочва, че по предварителни данни атакувани може да бъдат увеселителни заведения и медицински центрове.

Около 2 500 полицаи и сътрудници на службите са ангажирани в патрулиране по улиците на Ню Делхи след повишаване на нивото на опасност. Стратегически важни точки се контролират от спецчастите.

Припомняме, във вторник, отново заради повишено ниво на опасност бяха въведени засилени мерки за сигурност в обществения транспорт.

На летището „Индира Ганди” в Ню Делхи беше разположена засилена охрана, включително и военни, а в същия ден и редица полети бяха отменени или забавени. Пътниците се подлагат да допълнителни проверки.