Самолет Boeing 777 на руската авиокомпания Nordwind Airlines е излетял от Москва за Каракас без пътници, но с два екипажа, съобщава в. "Новая газета".

Компанията, която е специализирана за чартърни полети, досега не е изпълнявала маршрути до Венецуела.

Лайнерът - с 500 места за пасажери, е излетял от московското летище "Внуково", в 14:00 ч. местно време. Наличието на два екипажа на борда може да означава, че самолетът ще се върне в Русия веднага след пристигането си в Каракас, без почивка.

Тъй като властите отдавна отправят предупреждения към руските граждани да не пътуват до Венецуела, туристическите агенции не организират групови пътувания до тази страна, напомня, вестникът.

Русия е изпратила наемници от армията „Вагнер“ във Венецуела

Русия е изпратила наемници от армията „Вагнер“ във Венецуела

Сега са изпратени са 400 души, а първата група – още през май…

По-рано агенция "Ройтерс" съобщи, че във Венецуела има руски наемници от частната армия "Вагнер", които охраняват Николас Мадуро. В публикацията се казва, че едната група е пристигнала там в началото на миналата седмица, преди председателят на парламента Хуан Гуайдо да обяви, че поема президентските правомощия. Другата група е разположена във Венецуела още преди президентските избори през месец май 2018 г.

Макар че Москва отрече във Венецуела да има руски наемници, се появиха предположения, че самолетът е изпратен именно за тях. По-рано се появиха публикации, че Москва подготвя евакуирането на Мадуро в Русия.

35 загинали и 850 задържани след седмица протести във Венецуела

35 загинали и 850 задържани след седмица протести във Венецуела

За това алармират неправителствени организации