В навечерието на изборите в Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган ще получи музей, посветен на неговата личност. Това съобщи турският журналист Мурат Сабунджу за портала Т24.

Музеят ще бъде открит в квартал "Касъмпаша" в Истанбул, където са преминали първите години от живота на турския лидер. Експозицията ще се състои от фотографии и видеоинсталации с кадри от живота на държавния глава.

Посетителите ще могат да разгледат родословното дърво на семейство Ердоган. Ще има информация и за това как той е играл футбол за различни истанбулски младежки клубове, докато е следвал в университета, и дори е прекарал няколко месеца в затвора.

Турция без Ердоган - все по-привлекателна идея за младите в страната

Турция без Ердоган - все по-привлекателна идея за младите в страната

6 млн. избиратели, на които предстои да гласуват за първи път, трябва да решат дали да изберат нещо, което никога досега не са познавали

Експозицията, посветена на работата на Ердоган като президент на страната, ще включва най-важните речи на държавния глава. Сред тях са изявления в ООН, както и речта му при връщането на статута на джамията "Света София".

Музеят ще покаже и експонати, посветени на членовете на семейството на президента, особено на съпругата му Емине (по баща Гюлбаран).

Реджеп Тайип Ердоган е 12-ият президент на Турция, като той е начело на страната от 28 август 2014 г.

На 27 октомври 2022 г. руският президент Владимир Путин заяви, че президентът Ердоган е силен лидер, който се ръководи от интересите на собствената си държава и не позволява на трети страни да влияят на решенията му.