Премиерът на германската провинция Бавария Хорст Зеехофер се дистанцира от мантрата на канцлера Ангела Меркел, че „ние ще се справим” с бежанската криза след поредицата от нападения в Германия, включително две извършени от бежанци, врекли се във вярност на ДАЕШ („Ислямска държава”).

Три от четирите извършени нападения от 18 юли станаха в Бавария.

Меркел и Зеехофер, които са съюзници, отдавна имат разногласия по отношение на подхода към бежанците. В четвъртък Меркел повтори, че Германия няма да променя бежанската си политика.

8% от германците одобряват бежанската политика на Меркел

8% от германците одобряват бежанската политика на Меркел

Това става ясно от социологическо проучване

По-рано стана ясно от проучване, че само 8% от германците пък продължават да вярват на лозунга на Ангела Меркел "Можем да го направим", който канцлерът често използваше миналата година, за да ги убеди да подкрепят усилията й за справяне с бежанската криза.

“Въпреки цялото си желание не мога да подкрепя това заявление. Проблемите са твърде големи за това, а досегашните решения - твърде незадоволителни", обяви Зеехофер, цитиран от АП.

Меркел категорично отхвърли призивите за преразглеждане на приема на бежанци

Меркел категорично отхвърли призивите за преразглеждане на приема на бежанци

Меркел каза пред журналисти, че нападателите

Според него, за да се подобри ситуацията със сигурността в Германия е необходимо да се намали напливът от бежанци.

"Ограничаването на потока от мигранти е условие за сигурността в страната", подчерта Зеехофер, който е лидер на участващия в управляващата коалиция Християнсоциален съюз, цитиран от ТАСС.