Индийският министър-председател Нарендра Моди е бил хванат в капан на естакада в продължение на 20 минути от протестиращи в Пенджаб, което се отчита като сериозен пропуск в сигурността, пише BBC.

Моди пътувал към мемориал в северния щат, когато пътят бил блокиран от протестиращи фермери. Те настоявали за оставката на министър от кабинета, чийто син е обвинен за смъртта на техни колеги.

"Това беше сериозен пропуск в сигурността на премиера", се казва в изявление на вътрешното министерство на Индия.

Предвидено било Моди да говори на митинг в град Ферозепур преди изборите в щата, но след инцидента конвоят му се върнал назад.

Протестиращите настояват за оставката на младшия министър на вътрешните работи Аджай Мишра, чийто син е обвинен в инцидент, при който през октомври загинаха осем души. Автомобил, свързан с Мишра, се е врязал в протестиращи фермери в щата Утар Прадеш. Фермерите твърдят, че синът на министъра, Ашиш Мишра, стои зад нападението, но бащата отрича това твърдение.

Министерството на вътрешните работи на Индия заяви, че е поискало подробен доклад от правителството на Пенджаб относно пропуска в сигурността на премиера.

Хакери разбиха акаунта на индийския премиер в Twitter

Хакери разбиха акаунта на индийския премиер в Twitter

Фалшивото съобщение гласеше, че Индия е признала криптовалутата