Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че може да подаде оставка от коалиционното правителство, ако "личната суета" не бъде оставена настрана, обвинявайки колегите си, че не работят като екип.

Информацията съобщава агенция "Ройтерс", позовавайки се на ТАНЮГ.

Очаква се Бърнабич да обсъди възможността за кабинетни рокади или оставка с президента Александър Вучич, след като държавният глава се върне от Брюксел по-късно тази седмица, отбелязва сръбската агенция.

Критици коментират, че премиерът, който не е партийно представен, има малко влияние в кабинета, в който предимно са министри от Сръбска прогресивна партия и Социалистическа партия на Сърбия.

Ние или ще функционираме като екип без лична суета и насърчаване на личен дневен ред, и ще имаме резултати, или аз няма да бъде премиер, предупреди министър-председателят, но не разкри подробности.

Няма коментар от пресцентъра на премиера.

Ако Бърнабич подаде оставка, Вучич ще трябва да номинира неин заместник от управляващата партия или страната отива към предсрочни избори.

Бърнабич пое управлението на кабинета през 2017 г. Тя е първата жена премиер на Сърбия и на Балканите с открита нетрадиционна сексуална ориентация.