Нападението на талибаните в дипломатическия квартал в Кабул, близо до испанското посолство, приключи рано тази сутрин с ликвидирането на всички нападатели след няколко часа престрелки. Това съобщи говорител на афганистанското министерство на вътрешните работи в Туитър, предадоха Франс прес и БТА.

Първоначалната информация беше за един испански и четирима афганистански полицаи при атаката. След това стана ясно, че има и втори испански полицаи, който е загинал в щурма. Най-малко седем души бяха откарани в близка болница.

Припомняме, нападателите взривиха в петък следобед кола бомба, преди най-малко трима въоръжени талибани да нахлуят в комплекса, където се завърза неколкочасова престрелка със силите за сигурност. Стрелба и експлозии се чуваха до ранните часове на днешния ден.

Талибаните поеха отговорност за атаката само дни след като президентът Ашраф Гани се върна от регионална конференция в Пакистан, където поиска подкрепа за съживяване на мирните преговори.

В нападение на талибаните срещу летищния комплекс в южния град Кандахар по-рано тази седмица бяха убити най-малко 50 цивилни и полицаи.