Протестиращите изгориха китайското знаме, а полицията използва сълзотворен газ в отдалечен район на Хонконг при подновени сблъсъци заради недоволство от правителството, предаде "Асошиейтед прес".

Полицията обвини протестиращите в пръскане с вода на полицейски служители по време на шествието на няколко хиляди души в Туен Мун в северозападната част на Хонконг. Един човек е арестуван.

Протестът е сравнително малък в сравнение с предишните демонстрации, които се провеждат всеки уикенд от юни насам. Протестите започнаха с противопоставяне на предложения закон за екстрадиция и се разшириха, за да включат искания за повече демокрация в полуавтономната китайска територия.

Мнозина от протестиращите са били облечени в черно и носели чадъри, символ на тяхното движение.

Протестиращите скандирали: "Възстановете Хонконг!" и "Революция на нашето време!"

Международното летище на Хонконг е затворено заради протести

Международното летище на Хонконг е затворено заради протести

Китай: Радикалните демонстранти показват първи признаци на тероризъм

Повечето недоволстващи са били мирни, но някои от тях са свалили китайско знаме пред правителствения офис и са го подпалили.

Управителят на Хонконг Кери Лам се съгласи да оттегли законопроекта за екстрадиция. Протестиращите обаче имат и други искания, включително независимо разследване на жалбите за полицейско насилие по време на по-ранни демонстрации.

Полицията отказа разрешение за съботното шествие, но апелативен съд отмени това решение.

Безредици е имало и заради това, че привържениците на правителството са съборили протестни плакати на няколко спирки на метрото.

Кампанията за сваляне на протестни материали е инициирана от пропекински член на законодателната власт в Хонконг Джуниус Хо.

Полицията в Хонконг изстреля сълзотворен газ по протестиращите

Полицията в Хонконг изстреля сълзотворен газ по протестиращите

Протестните маршове отново се превърнаха в конфронтация между полиция и активисти