Руският президент Владимир Путин изглежда предлага маслиново клонче на специалния прокурор Робърт Мълър. Това коментира в. "Вашингтон поуст" по повод пресконференцията след срещата на високо равнище в Хелзинки на американския президент Доналд Тръмп и неговия руски колега Владимир Путин.

Робърт Мълър е получил покана да дойде в Русия, за да разследва предполагаемото хакерство на Националния комитет на Демократическата партия и кампанията на Хилър Клинтън за Белия дом.

Тръмп: Вярвам в разузнаването на САЩ

Тръмп: Вярвам в разузнаването на САЩ

С Русия да загърбим миналото

В отговор Кремъл очаква да бъде допуснат до 12-те свои разузнавачи, обвинени в САЩ миналата седмица за намеса в президентския вот.

Путин предложи на САЩ да разследва Бил Браудър.

"Бизнес сътрудниците на г-н Браудър са спечелили над $ 1,5 млрд. В Русия. Никога не са плащали никакви данъци нито в Русия, нито в Съединените щати", каза Путин. "И все пак парите избягаха от страната. Те бяха прехвърлени в Съединените щати. Те изпратиха огромна сума пари - 400 милиона долара - като принос за кампанията на Хилъри Клинтън. Е, това е личен случай. Може да е било законно, самият принос, но начина, по който са спечелени парите, е незаконен."

В САЩ задържаха рускиня за шпионаж

В САЩ задържаха рускиня за шпионаж

Мария Бутина е обвинена, че е работила за Кремъл

"Вашингтон поуст" отбелязва, че твърдението на Путин е фалшиво, защото няма данни за подобно дарение за кампанията на Хилъри Клинтън.

В същото време е ясно, че на среща в "Тръмп тауър" от юни 2016 г. е търсен начин от най-близкото обкръжение на Доналд Тръмп да се удари Хилари Клинтън.

Джон Бренън: Тръмп извърши държавна измяна

Джон Бренън: Тръмп извърши държавна измяна

Президентът на САЩ отрече руска намеса във вота

От своя страна Бил Браудър беше един от моторите за приемането на "Закона Магнитски" и налагането на санкции на онези руснаци, за които Белият дом смята, че са замесени в смъртта на руския правозащитник Сергей Магнитски.

"Вашингтон поуст" припомня, че Доналд Тръмп на няколко пъти горещо отрече да е търсил подкрепа от Кремъл за предизборната си кампания.