Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че хиперзвуковите крилати ракети "Циркон", ще влязат в официална употреба през 2022 г., съобщават от Кремъл и ТАСС.

Путин се обърна към пресата след среща с представители на отбраната на страната, като добави, че изпитанията са в последния си етап.

Путин похвали развитието на руския военен арсенал, като нарече ракетата "пробив" и заяви, че подобно въоръжение е от решаващо значение за осигуряването на "високо ниво на сигурност" на Русия.

Русия изстреля хиперзвукова ракета "Циркон" за първи път и от подводница

Русия изстреля хиперзвукова ракета "Циркон" за първи път и от подводница

Тестът е бил проведен през нощта в Баренцово море

Путин и президентът на Беларус Александър Лукашенко на заседание на Висшия държавен съвет на съюзната държава, което ще се проведе чрез видеовръзка на 4 ноември, планират да одобрят съюзните програми, актуализираната военна доктрина и концепцията за миграционна политика.

"Предвижда се да се одобри пакет от важни интеграционни документи: "Основните насоки за прилагане на разпоредбите на Договора за създаване на съюзната държава за 2021-2023 г., "включително 28 отраслови съюзни програми, както и актуализираните Военна доктрина и концепция за миграционната политика на съюзната държава", се казва в съобщението.

Ще бъдат анализирани резултатите от търговско-икономическото сътрудничество между Русия и Беларус за 2020 г. и януари - юни 2021 г., както и напредъкът в изпълнението на по-рано приетите решения. "Предвидено е също така да се официализира решение за присъждане на наградата на Съюза на държавата в областта на науката и технологиите през 2021 г. за първи път на руски и беларуски учени и специалисти", допълват от пресслужбата на президента на Русия.

Лукашенко плаши с Русия да отговорят твърдо на милитаризацията по западните граници

Лукашенко плаши с Русия да отговорят твърдо на милитаризацията по западните граници

Имало какво да се придвижи към границите като отговор