Двустранното партньорство в различни сфери като иновациите, сигурността и добрите практики в управлението на водните ресурси. 

Това бяха основните теми, които обсъдиха президентите Румен Радев и Реувен Ривлин, които проведоха днес среща в Йерусалим, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Водната криза в няколко български града бе обсъдена на срещата, като президентът Радев изрази интереса на страната ни към опита на Израел в използването и опазването на водните ресурси. Президентът Ривлин изрази готовност експерти от Израел да помогнат на България.

Снимка 462677

Източник: Президентство

Водната криза беше сред темите на срещатаи с председателя на Кнесета Юли-Йоел Еделщайн. По-късно през деня българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с ръководството на института "Яд Вашем".

Българският президент е на посещение в Държавата Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

В събитието се очаква да участват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

Снимка 462678

Източник: Президентство

Перспективите за развитие на Близкоизточния мирен процес, необходимостта от укрепване на стабилността в региона на Близкия Изток, както и доброто двустранно сътрудничество в областта на сигурността и борбата с тероризма, бяха сред акцентите на разговорите.