Няколко полицаи са били ранени по време на размирици тази нощ в германския град Щутгарт, заяви говорител на полицията сутринта в неделя. Има и арестувани, но от полицията не съобщават техния брой.

"Ситуацията беше напълно извън контрол", заяви обаче говорителят. Към сутринта положението е вече овладяно, но полицаите ще останат в централните части на града.

В безредиците са участвали около 500 души, като в началото историята и причината за събирането на тълпата не са ясни.

Няколкостотин души, които се придвижвали пеша из града, разбивайки автомобили и витрини на магазини, разграбвали стока по търговската улица "Кьонигщрасе". Малко след полунощ ситуацията в близост до "Шлосплац" се изострила. Едва към 3 часа положението отново било овладяно. В Туитър се разпространяват видеа, на които се вижда как млади мъже трошат витрини на магазини и автомобили или вадят павета от уличната настилка.

В овладяването на безредиците са се включили и служители на реда от провинция Баден-Вюртемберг, тъй като полицията в Щутгарт не е могла да се справи.

И предишните уикенди се е стигало до сблъсъци на млади мъже с полицията - но не и в тези размери, както в ранните часове на 21 юни.

Засега полицията не съобщава нищо за причините, породили сблъсъците, нито пък назовава имена на хора или групи, организирали размириците.