Кардиологът на Майкъл Джексън, който е бил с него в последните му мигове, се срещна със следователите, за да обясни за първи път действията си преди смъртта на звездата.

От полицията заявиха категорично, че той ще бъде разпитван като свидетел, а не в качеството си на заподозрян.

Д-р Конрад Мурай „помогна за изясняване на обстоятелствата около смъртта на поп иконата и хвърли светлина върху някои неясни моменти", съобщи Миранда Шевчик от името на д-р Мурай в официално изявление след разпита.
„Следователите по случая посочиха, че докторът не е заподозрян по никакъв начин и остава в качеството си на свидетел на тази трагедия", съобщи още Миранда Шевчик.

От полицията също потвърдиха, че са се срещнали с д-р Мурай и допълниха, че той е съдействал на властите и е потвърдил важна за разследването информация. Те обаче не посочиха каква точно е информацията.

Припомняме, Майкъл Джексън почина малко преди опита му отново да се върне на голямата сцена. Той планираше турне, чието начало беше насрочено за 13 юли в Лондон.

Междувременно бившият продуцент и приятел на Майкъл Джексън Тарак Бен Амар определи лекарите на поп иконата като престъпници и шарлатани, които са се възползвали от неговата хипохондрия. Според Тарак Бен Амар Майкъл Джексън, който редовно е взимал приспивателни, е получил сърдечен пристъп, защото е пиел всевъзможни лекарства.

Направената по-късно аутопсия не посочи конкретната причина за смъртта на звездата, но от нея стана ясно, че Майкъл не е починал от насилствена смърт.
Следователят Брайън Елиас съобщи, че от семейство Джексън са се свързали с неговия офис и са настояли за извършването на втора аутопсия.