Полицията съобщава, че следователите използват система за откриване на предмети, отразяваща звукови вълни, за да изследват градината в къщата на австриеца, който държа дъщеря си в мазето 24 години.

Следователите искат да са сигурни, че няма други подземия, съобщава АП.

Леополд Етз, шеф на полицейския отдел убийства, съобщи, че полицаите разширяват кръга на свидетелите, които разпитват.

Разследващите са говорили с повече от 100 души, които са живели в квартала повече от две десетилетия, където през това време Йозеф Фритцел е държал затворена дъщеря си в тайното подземие.

Припомняме, че са категорични доказателствата за това, че той е баща на седемте й деца.

Преди няколко дни адвокатът съобщи пред медиите, че на обвинения ще бъдат направени серия от психиатрични и психологични тестове, чрез които да се установи дали австриецът е в състояние да осъзнае и понесе отговорността за действията си.

Етз казва, че полицаите разпитват и други хора, който са казали, че познават 73-годишния Йозеф Фритцел.

Преди броени дни проговори и първият член на семейството, сестрата на съпругата на Фритцел.

Бълдъзата (56г.) на Фритцел сподели пред австрийски вестник, че "винаги го е мразела" заради деспотичното му държание към семейството му.

„Откакто се помня, когато той влезеше в стаята, настъпваше тишина, дори когато децата се бяха разиграли. Можеше да се усети непрекъснатият им страх от наказание"

Тя споделя, че тираничното му поведение е причината всичките 7 по-големи деца, сега на възраст между 37 и 51 г., да се оженят много рано. Това е бил единственият начин да се измъкнат от влиянието му.

Жената споделя, че най-трудният период е бил през 1967г., когато Фритцел бил обвинен в изнасилването на младо момиче в Линц, където семейството имало вила. За злодеянието си Фритцел получил 18 месечна присъда .