Управлението по етика към държавния департамент ще разследва съветничката на президента Доналд Тръмп Келиан Конуей заради злоупотреба със служебното положение, съобщи bTV.

Разследват контактите на бившия съветник на Тръмп с руския посланик

Разследват контактите на бившия съветник на Тръмп с руския посланик

Сенатска комисия вероятно

Конуей предизвика жестока вълна от възмущение, правейки открита реклама и пропаганда към хората, с което облагодетелства дъщерята на държавния глава - Иванка Тръмп.

Преди ден Конуей предизвика скандала, когато в ефира на телевизия Fox призова хората да купуват дрехи от колекцията на Иванка.

Седмица по-рано голямата верига за конфекция Nordstrom се отказа от продукцията на Иванка.

40% одобряват политиката на Доналд Тръмп

40% одобряват политиката на Доналд Тръмп

Спада одобрението към президента на САЩ

Това пък накара баща й да пусне гневно съобщение в Twitter, в което обвинява веригата в несправедливост.

Мнозина от критиците на президента съзряха опит за натиск върху компанията и прикрито послание към почитателите на Тръмп да я бойкотират.

В коментар по случая Конуей заяви в телевизионния ефир, че ненавижда шопинга, но призовава като в безплатна телевизионна реклама всички американци да купуват дрехите на Иванка.

Доналд Тръмп назначи зет си за старши съветник

Доналд Тръмп назначи зет си за старши съветник

Но дъщеря му няма да управлява компанията

Междувременно президентската дъщеря предизвика и нови критики, качвайки в социалните мрежи снимка, на която тя е седнала зад бюрото в Овалния кабинет на Белия дом, а баща й и канадският премиер Джъстин Трюдо стоят от двете й страни.